home partnerschappen


Activiteitencentrum

logo_niet_transparant_270          

 

Trefpunt 4 is een activiteiten- en ontmoetingscentrum in Ieper. Het richt zich in de eerste plaats naar volwassenen met een langdurige psychische kwetsbaarheid. Het gaat hierbij om mensen die zelfstandig wonen of onder begeleiding wonen, en voor wie een aanbod aan dagstructuur en vrijetijdsinvulling wezenlijk is om zich te handhaven in de maatschappij.

Trefpunt 4 staat ook open voor mensen die voor korte of langere tijd ondersteuning nodig hebben bij het uitbouwen van een dagstructuur, het vinden van zinvolle bezigheden, het doorbreken van de eenzaamheid, het leggen van sociale contacten en het aansluiten bij het gewone vrijetijds- en ontspanningsleven.

 

Trefpunt 4 heeft een tweeledig programma:

  • Een vast activiteitenprogramma, in de voormiddag:
    het bereiden van een middagmaal; bakken van brood en koekjes; boodschappen doen; handwerk, naai- en verstelwerk; tuinieren;…
  • Een open trefpunt, in de namiddag:
    een babbel bij een tas koffie, de krant lezen, “ontspanningsactiviteiten” zoals, een wandeling, een bioscoopbezoek, samen sporten, een culturele activiteit, een daguitstap,….

 

Een partnerschap:
Trefpunt 4 is een initiatief van de vzw Stuurkracht 2. Dit bestaat uit een samenwerkingsverband met verschillende partners uit de welzijnssector en uit de geestelijke gezondheidszorg, waaronder Beschut Wonen Ieper.

Openingsuren:
Maandag 13u30 – 16u30
Dinsdag 9u00 – 11u30 en 13u30 – 16u30
Woensdag 9u00 – 16u30
Vrijdag 9u00 – 13u00
Gesloten op donderdag

 

Contactgegevens:
Trefpunt 4
Haiglaan 31E
8900 Ieper
057 21 25 41

info[at]trefpunt4.be