Activiteiten
home aanbod Activiteiten


Activiteiten

acti_145

 

 

Vrijetijdsactiviteiten
Beschut Wonen organiseert nagenoeg maandelijks een activiteit voor bewoners: een uitstap naar zee, bezoek aan cinema of museum, een fietstocht, een ontbijt of een maaltijd. Bewoners worden uitgenodigd om bepaalde activiteiten mee voor te bereiden of mee  te werken op de activiteit zelf. Beschut Wonen organiseert ook reizen naar o.a. Nieuwpoort, en om de twee jaar naar het buitenland.

 

arendsoog_136

 

“Het arendsoog”, het tijdschrift van en voor Beschut Wonen Ieper
Bewoners ontvangen vier maal per jaar “het Arendsoog” met o.a. aankondiging van activiteiten, verslag (met foto’s) van activiteiten, uitstappen of reizen, een rubriek met wat sociaal nieuws, korte praktische tips i.f.v. het onderhoud van de woning, nieuws uit de organisatie, een bijdrage van één of meerdere bewoners,… .

 

bewonersoverleg_145

 

 

Het bewonersoverleg
Vier maal per jaar worden alle bewoners uitgenodigd op het bewonersoverleg. We streven naar minstens één bewoner per woning. De voorzitter van het overleg is een bewoner: hij leidt de vergadering en bereidt de vergadering mee voor. Het verslag van het overleg vind je terug in “het Arendsoog”. Naast de bewoners nemen ook de coördinator en een woonbegeleider deel aan het overleg.

 

 

klusjesdienst_145

klusjesdienst
We beschikken over een eigen klusjesdienst, met bewoners. Een maal per week knappen ze kleine klusjes op in de huizen. Dit zijn klusjes die vrij eenvoudig zijn of gemakkelijk aan te leren zoals het verwijderen van behang, kleine schilderwerken, kaders ophangen, lavabo’s ontstoppen, meubels verhuizen, … .